viernes, 5 de enero de 2007

Principis del Blog

Relació de principis que guien la gestió del blog "Diari d'un Patidor Culé" (http://diaridunpatidorcule.blogspot.com).

1. "Diari d'un Patidor Culé" és un blog creat a internet el 17 d'octubre de 2006 per Sergi Larripa. És, com anuncia el subtítol del blog, una pàgina on s'exposen les il·lusions, alegries, esperances, preocupacions, frustacions i reflexions d'un soci del FC Barcelona.

2. L'autor i gestor del blog fa pública la seva identitat i perfil per tal d'actuar amb la màxima transparència, i obligar-se, d'aquesta manera, amb actuar amb rigor, sense possibilitat d'amagar-se sota el paraigües d'un seudònim.

3. Tot i que el títol del blog sigui "Diari d'un patidor culé", i l'autor signi com "El Patidor Culé", l'autor no s'arroga l'exclusivitat de ser l'únic patidor culé del món. És més, entèn que tots els aficionats del FC Barcelona poden ser, en menor o major grau, patidors culés.

4. L'autor del blog no es considera més entès en esports en general, i en futbol en particular, que cap altra persona, siguin lectors i/o col·laboradors del blog o no. Tampoc es considera més barcelonista que ningú, sigui o no soci del FC Barcelona. Tampoc es considera menys que ningú altre.

5. L'autor no pretèn que aquest blog sigui un altar des del què pontificar, ni des del què donar lliçons de res. Només pretèn que sigui un espai on expressar lliurement les seves opinions, i on qualsevol altre lector també pugui dir-hi la seva.

6. L'autor escriu els seus articles des del seu punt de vista, amb total independència d'interessos comercials i empresarials de tot tipus, i no acceptarà cap mena d'ingerència i/o imposició en aquest sentit. Qualsevol coacció o imposició que rebi serà denunciada en aquest blog.

7. L'autor parla en nom propi, i les seves opinions només representen les d'ell mateix.

8. L'autor defensa el pluralisme del barcelonisme i la llibertat de tothom a expressar tota mena d'opinions, i idenpendentment que se sigui o no soci del club, sempre que es facin des del respecte. Entèn que criticar les persones que integren el FC Barcelona, els seus dirigents, empleats o jugadors no significa que es sigui mal barcelonista. No hi ha bons ni mals barcelonistes, només diferents maneres d'entendre el barcelonisme. I aquesta pluralitat és una de les principals grandesses del club, que pertany a més de 150.000 socis, i emocionalment a milions de persones que, encara que no paguin una quota al club, tenen el mateix dret de sentir-se el club com a propi.

9. L'autor valora positivament les crítiques cap als seus articles que es facin des del respecte. El contrast és necessari. També valora positivament la participació d'aficionats d'altres clubs, i fins i tot de persones a les què no agradi el futbol en particular o l'esport en general. La diferència enriqueix.

10. L'autor no es fa responsable de les opinions que altres persones puguin expressar en aquest blog. El fet que es publiquin, o que no siguin respostes per l'autor, no significa necessàriament que l'autor les comparteixi.

11. L'autor, confiant plenament en la bona fé dels lectors, descarta alguna de les possibilitats que ofereix blogspot, per tal de permetre el lliure accés dels lectors per fer comentaris, sense un registre previ, i sense censura prèvia.

12. L'autor també permet que es puguin fer comentaris anònims, tot i que valoraria que tots els lectors s'identifiquessin (encara que sigui amb un nick) per tal d'actuar en igualtat de condicions de transparència.

13. L'autor espera un comportament cívic de tots els lectors, que seran lliures d'opinar sobre qualsevol tema, sempre que ho facin des del civisme i el respecte als altres.

14. En aquest blog no són ben rebuts els "trolls": persones que només busquen provocar i causar problemes sense cap ànim constructiu.

15. L'autor es reserva el dret d'esborrar comentaris que incorreixin en faltes molt greus de respecte als altres, i fins i tot de bloquejar l'accés a l'apartat de comentaris als usuaris que violin reiteradament els principis expressats en aquest document.

16. Aquesta relació de principis és oberta, i pot ser ampliada i/o modificada en cas que es consideri necessari. Qualsevol canvi o ampliació serà anunciat al blog "Diari d'un patidor culé".


Signat:
Sergi Larripa
El Patidor Culé.

No hay comentarios: